Zara McDermott zweert haar inhoud op sociale media te veranderen na haar documentaire Disordered Eating

0
3

Zara McDermott heeft gezworen haar inhoud op sociale media te veranderen nadat ze ontdekte dat het mensen met een eetstoornis ‘triggert’.

TUSEN Three-kijkers waren verdeeld na het bekijken van haar nieuwe documentaire, en veel fans noemden het programma al snel ‘toondoof’.

De voormalige Love Island-ster, 25, verscheen vrijdag op het TUSEN-ontbijt om de verwoestende impact te bespreken die de posts op sociale media van influencers kunnen hebben op jonge mensen die worstelen met eetstoornissen.

‘Ik heb een verantwoordelijkheid’: Zara McDermott heeft gezworen haar inhoud op sociale media te veranderen nadat ze hoorde dat het mensen met een eetstoornis ‘triggert’

Zara vertelde presentatoren Charlie Stayt en Tina De Healy: ‘Ik werd helaas behoorlijk bedrogen toen ik uit de show kwam vanwege mijn gewicht, weet je, ik was niet het kleinste meisje daar, maar ik had een perfect gezond gewicht, maar helaas besloten de trollen om me te vertellen dat ik te groot was.

‘Ik ben toen op mijn eigen gezondheids- en fitnessreis gegaan en ben daardoor wat afgevallen.

‘Ik leed zelf niet aan een eetstoornis, maar ik wist dat er een enorme vraag was naar inhoud voor gewichtsverlies, dus ik postte alleen maar zonder te weten welke schadelijke impact het had op mijn volgers. Ik voldeed gewoon aan de eisen voor die inhoud.’

Zara legde uit: 'Ik heb ook een verantwoordelijkheid, het is een beetje een slappe koord omdat ik mijn leven wil delen, maar ik moet opletten dat er miljoenen mensen kijken naar wat ik doe'

Zara legde uit: ‘Ik heb ook een verantwoordelijkheid, het is een beetje een slappe koord omdat ik mijn leven wil delen, maar ik moet opletten dat er miljoenen mensen kijken naar wat ik doe’

Toen hem werd gevraagd wat de ‘nadelige impact’ was op haar volgers, antwoordde Zara: ‘We weten dat sociale media geen eetstoornissen veroorzaken, maar het kan een enorme impact hebben op de ontwikkeling, dus in wezen kunnen posts van mij en vele andere influencers zijn geactiveerd. iemand eetstoornis op een gegeven moment.

‘Het is moeilijk omdat ik mijn leven wil delen. Ik ben nog steeds gepassioneerd door gezond eten, maar het gaat erom die balans in het leven te vinden.’

Ze legde haar gevoelens nu uit bij het plaatsen van onthullende bikinifoto’s: ‘Ik denk af en toe totaal, maar het gaat erom dat je er niet je hele profiel op sociale media van maakt, het gaat om het lichaamsbeeld en het laten zien van je persoonlijkheid en de dingen waar je van houdt, niet alleen hoe je kijkt.

‘Ik denk dat, ook al dacht ik dat ik erop voorbereid was, niets je kan voorbereiden op die gesprekken. Het komt zelden voor dat je met de meest kwetsbare mensen in de samenleving gaat zitten en erover nadenkt, dus het was echt een eye-opening en het heeft mijn kijk op mezelf en de inhoud die ik naar buiten bracht veranderd en ik denk ook niet dat ik precies wist wat de triggers zijn waren, maar nu doe ik het.’

Toen haar werd gevraagd wat ze in de toekomst gaat doen, zei ze: ‘In wezen heb ik geleerd om niet toe te staan ​​dat iemand jouw exacte levensstijl nabootst, precies wat je op een dag eet, welke beweging je doet, omdat je het misschien niet gelooft. het maar mensen doen wat precies uw levensstijl nabootsen.

‘Dus geen dingen posten zoals wat ik eet op een dag, geen strikte trainingsregimes die mensen zouden kunnen kopiëren.

‘Ik heb ook een verantwoordelijkheid, het is een beetje slappe koord omdat ik mijn leven wil delen, maar ik moet oplettend zijn, er zijn miljoenen mensen die kijken naar wat ik doe en ik wil niet iemand triggeren die echt kwetsbaar is, dus het gaat om het vinden die perfecte balans.

‘Ik bedoel, ik denk dat 99% van de feedback positief was, er zou altijd 1% zijn die iets zou zeggen omdat het een controversieel onderwerp is en een social media-influencer die dat onderwerp aansnijdt, zou dat altijd hebben.’

Meningen: Zara's BBC Three-documentaire over eetstoornissen heeft de kijkers verdeeld na de uitzending op dinsdag

Meningen: Zara’s TUSEN Three-documentaire over eetstoornissen heeft de kijkers verdeeld na de uitzending op dinsdag

Zara’s documentaire over eetstoornissen verdeelde de kijkers na de uitzending op dinsdag.

Veel fans gingen naar Twitter om hun onmiddellijke gedachten te delen en noemden het programma al snel ‘toondoof’ en ‘triggerend’, maar anderen prezen de Love Island-ster omdat ze besefte dat ze ‘een deel van het probleem was en het wilde oplossen’. ‘

In haar documentaire onderzocht Zara de verwoestende impact van posts op sociale media van influencers op jonge mensen die worstelen met eetstoornissen, waarbij de ster zelf ontdekte dat haar eigen Instagram-afbeeldingen waren ‘getriggerd’.

Voor de documentaire sprak Zara met een aantal jonge mensen die aan een eetstoornis hadden geleden, waarbij ze nadacht over hoe sociale media een negatieve invloed kunnen hebben op hun lichaamsbeeld en geestelijke gezondheid.

Maar het programma kreeg een gemengde reactie van fans, waarbij sommigen haar prezen voor het benadrukken van zo’n hardnekkig probleem, en zelfs erkenden dat haar eigen gezondheids- en fitnessinhoud mogelijk heeft bijgedragen aan het probleem.

Anderen noemden het programma echter al snel ‘toondoof’, en sommigen die eerder met eetstoornissen hadden gestreden, gaven toe dat het een moeilijke wacht was.

Een twitterde: ‘Ik heb net de documentaire van Zara McDermott over ongeordend eten bekeken. Wat mij opviel was de moed en kracht van de jonge mensen die hun ervaringen deelden.

‘De bijdragen van professionals waren ook verhelderend.’

Een ander voegde eraan toe: ‘Ik hoop echt dat elke influencer, of persoon met enige vorm van aanhang, naar de documentaire van Zara McDermott kijkt op @bbcthree. Dingen moeten veranderen.’

Een derde twitterde: ‘Ik heb net een TUSEN-documentaire gezien met Zara McDermott en het was hartverscheurend om te zien dat zoveel jonge mensen, in sommige gevallen preteen, zich schamen voor hun lichaam.

‘Alle lof voor Zars voor het erkennen dat ze een deel van het probleem zou kunnen zijn en dat wil oplossen. Bodyshaming is walgelijk.’

‘Wheewwww die Zara McDermott doc is zwaar’, plaatste een fan.

‘TW over eetstoornissen ofc. Ik kan niet geloven dat ‘meanspo’-dingen bestaan. Veel gehuild – herinnering dat sociale media niet echt zijn en dat influencers zich superbewust moeten zijn van wie hun publiek is.’

Belangrijk: sommigen prezen haar omdat ze zo'n hardnekkig probleem onder de aandacht bracht en zelfs erkenden dat haar eigen gezondheids- en fitnessinhoud mogelijk heeft bijgedragen aan het probleem

Belangrijk: sommigen prezen haar omdat ze zo’n hardnekkig probleem onder de aandacht bracht en zelfs erkenden dat haar eigen gezondheids- en fitnessinhoud mogelijk heeft bijgedragen aan het probleem

Een fan twitterde ook: ‘Al met al denk ik dat de Zara McDermott-documentaire goed gemaakt was en fair play voor haar was omdat ze onderzoekt hoe sociale media en influencers ongeordend eten kunnen verergeren.

‘Ik heb in het verleden zeker bepaalde influencers gevonden die triggeren en het openen van de discussie is zo belangrijk.’

Een kijker twitterde echter: ‘Ik kijk naar de Zara McDermott #DisorderedEating-documentaire en heb wat gemengde gevoelens.

‘Het is nuttig om de impact van sociale media aan te pakken, maar het hele gesprek gaat over hoe activerend die inhoud is terwijl diezelfde inhoud nog steeds in het programma wordt getoond.’

Een kijker deelde ook: ‘Oh, de geleidelijke verzwakking van de bevolking is verrassend. Deze documentaire van Zara McDermott zorgt ervoor dat ik mijn bank naar de televisie wil gooien. Ze is zo, zo compact, om nog maar te zwijgen van volkomen toondoof.’

In haar TUSEN Three-documentaire kijkt Zara naar de schokkende opkomst van Meanspo-sites, waar jonge mensen zich aanmelden om te horen dat ze ‘dik’ zijn om ‘hen te inspireren’ om af te vallen.

Ze onthulde dat ze binnen enkele minuten na het aanmaken van een account op TikTok werd gebombardeerd met posts die anorexia en ‘thinfluencers’ promootten.

Zara zei dat ze met haar nieuwe documentaire socialemediaplatforms en andere beïnvloeders wil aanmoedigen om het probleem aan te pakken en eetstoornissen niet te ‘bestendigen’.

Het kwam nadat ze eerder had onthuld dat ze ‘kapot’ was toen mensen met een eetstoornis haar vertelden dat haar berichten over gewichtsverlies ‘triggerden’.

De ster zei dat ze zich nooit zorgen had gemaakt over haar lichaam of calorieën had geteld totdat wrede trollen haar bestempelden als een ‘dikke walvis’, wat ertoe leidde dat ze afviel.

Vervolgens documenteerde ze haar gewichtsverlies van drie stenen met foto’s die in 2020 op Instagram werden gedeeld, maar werd beschuldigd van het triggeren van anorexia en eetstoornissen met haar posts.

‘Ik was er kapot van om dat te horen’, zei ze tegen The Sun.

Boos: het kwam nadat ze eerder had onthuld dat ze 'kapot' was toen mensen met een eetstoornis haar vertelden dat haar berichten over gewichtsverlies 'triggerden'

Boos: het kwam nadat ze eerder had onthuld dat ze ‘kapot’ was toen mensen met een eetstoornis haar vertelden dat haar berichten over gewichtsverlies ‘triggerden’

‘Ik wist niet waar ik heen moest, want ik wil niemand kwetsen en het is zo gemakkelijk dat alles wat je post verkeerd wordt opgevat.

‘Ik wist niet of ik helemaal weg moest lopen van sociale media, maar ik denk dat ik alleen maar kan leren en luisteren en mijn best kan doen.’

Zara zei dat het praten met tienerpatiënten in de Schoen Clinic Newbridge in Birmingham tijdens het filmen haar kijk op haar posts op sociale media veranderde.

De tv-persoonlijkheid zei dat een jongere haar vertelde dat ze ‘mooi’ was voordat ze afviel en dat haar berichten schadelijk kunnen zijn voor jonge vrouwen die worstelen met eetstoornissen.

Ze gaf toe dat het ‘moeilijk te horen’ was en zei dat ze zich daarna ‘echt van streek’ voelde, maar zei dat influencers de ‘plicht’ hebben om verantwoordelijk te zijn voor hun inhoud, en zei dat ze nooit meer dezelfde fout wilde maken.

Als je hulp of ondersteuning nodig hebt voor een eetstoornis, bel dan Beat op 0808 801 0677 of ga naar www.beateatingdisorders.org.uk.

Van streek: de voormalige Love Island-ster (afgebeeld in 2020) zei dat ze zich nooit zorgen had gemaakt over haar lichaam totdat wrede trollen haar bestempelden als een 'dikke walvis', wat ertoe leidde dat ze afviel

Van streek: de voormalige Love Island-ster (afgebeeld in 2020) zei dat ze zich nooit zorgen had gemaakt over haar lichaam totdat wrede trollen haar bestempelden als een ‘dikke walvis’, wat ertoe leidde dat ze afviel

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here